N-am mai pus mana pe un monitor ViewSonic de aproximativ 9 ani. De pe vremea cand la PC Mag se ocupa altcineva de monitoare si dezvoltau o procedura de testare ce avea sa arate adevaratul delay al unui monitor.

Nu prea ma fascinau monitoarele la vremea respectiva pentru ca o si faceau cu un osciloscop, dispozitiv ce era prea complicat de inteles pentru un tanar geolog.

Mai tarziu am inteles ca se poate face acelasi lucru si cu o camera HFR (high framerate).Si iata ca dupa aproape un deceniu pun si eu in sfarsit mana pe un monitor ViewSonic.

La vremea respectiva era unul dintre cele mai rapide.

Imi amintesc cum se lumina colegul meu la fata cand vorbea despre cat de rapid era acel panou. 2ms intre toate monitoarele cu 5ms.

Prea putin ma jucam la vremea respectiva ca sa inteleg ce efect are.

Ma rog, acum pot sa zic simplu, avea mai putin motion blur.

Dar acest XG2702 nu vine cu vreun panou bombastic super overclocked ca pe vremuri, ci mai degraba cu o paleta super bogata de caracteristici pe care le vom descoperi in cele ce urmeaza.

CE ESTE VIEWSONIC XG2702?

Este un monitor de gaming cu panou TN si o rata de improspatare de 144 Hz. Diagonala lui este de 27 inci. Asta ne indica faptul ca nu este potrivit pentru pro gameri, care au nevoie sa joace mereu pe monitoare de 24 inci precum cele de la competitii, ci pentru jucatori amatori si semi pro care nu au ajuns inca la acel nivel la care performanta sa le fie afectata de catre cel mai mic detaliu.

De asemenea, merita mentionat faptul ca este compatibil cu tehnologia FreeSync de la AMD si combinatia specificatiilor il face oarecum perfect pentru placile video AMD care nu sunt tocmai cele mai performante de pe planeta.

Adica RX 580 si 590 sunt tocmai bune pentru 1920×1080, iar Vega 56 si 64 pentru 2560×1440.

Asta inseamna ca vei putea sa iti construiesti un setup complet cu o suma destul de mica de bani.

Cu cat rezolutia monitorului este mai mare, cu atat suma de bani investita in placa video este si ea mai mare.

Si daca esti si jucator semi profesionist, atunci este destul de clar ca inca va trebui sa ramai la 1920×1080 ca sa poti stoarce cel mai mare framerate posibil din PC-ul tau.

La capitolul conectivitate sta super bine pentru ca ofera un HDMI 1.4, un HDMI 2.0 si un DisplayPort 1.2.

Citeste mai mult